tirsdag 10. mars 2015

Biff Stroganoff med fløtegratinerte poteterBiff Stroganoff er ein gryterett eg huskar godt frå barndomen. Det var litt eksklusivt den gongen på 70-talet og namnet gjorde den nok litt eksta spennande. Dette er ein rett det nok finst mange ulike variantar av. Dette er min eigen variant og her er nok ingrediensar som ikkje skal vere med i den orginale oppskrifta. Men denne smakar veldig godt etter mi meining. Så kan ein kanskje krydre annaleis om ein ønsker det. Det er uansett viktig å smake til undervegs. Her er mi oppskrift:
Til 4 pers.

BIFF STROGANOF A' LA ALVA

Ca. 500g biffkjøt 
1 stor gul løk eller 2 mindre
4-5 champignon
2ss. tomatpure
1ss dijonsennep
1ts. brunt sukker/rørsukker
Ca. 3dl vatn
1dl. rødvin
3dl. creme fraiche(ikkje lett)
2 ts. paprikapulver
salt og peppar

Skjer kjøttet i strimlar og steik i smør i to omgongar i ei steikepanne.Krydre med litt salt og peppar.  Ha kjøtet over i ei gryte/panne. Kok ut steikepanna med litt av vatnet og tøm det over kjøttet. Skjer løk i båtar og sopp i skiver og fres i litt smør til det har fått farge. Krydre med salt og peppar. Ha løk/soppblandinga over i panna i lag med kjøtet. Kok ut steikepanna igjen og ha krafta i panna. Tilsett tomatpure, sennep, rødvin, sukker, paprikapulver og resten av vatnet. Rør inn creme fraiche og la det heile koke ca. 30 min. eller til kjøtet er møyrt. Smak til med salt og peppar. 
Serverast med fløtegratinerte poteter, heimelaga potetmos, kokte poteter eller ris. 
Grønsaker etter eige ønske. Eg synest rosenkål eller broccoli høver godt til.
Ein grønn salat passar også til.


 Dette er nydeleg søndagsmiddag eller gjestemat!

Vi hadde fløtegratinerte poteter til denne gongen og her er mi oppskrift på det:


FLØTEGRATINERTE POTETER:
4 porsj.

4 store eller 8 mindre poteter
2 fedd kvitløk 
3dl. fløte eller fløtemjelk
salt og peppar
2dl. reven ost

Sett steikomnen på 200 grader.
Skrell potetene og skjer dei i ikkje alt for tjukke skiver. Legg dei i eit ildfast fat og strø over hakka kvitløk. Er du ikkje like glad i kvitløk som meg brukar du litt vanleg løk eller sjalottløk. Dryss over salt og peppar. Slå over fløten og gratiner midt i omnen i ca 1 time. Når det er igjen ca 20 min. tek du ut forma og drysser over osten. Sett inn i omnen igjen og steik ferdig. Den skal ha ein fin og gylden farge og potetene skal vere mjuke.
Då står det berre att å seie velbekome,
håper det fell i smak!

Alva

1 kommentar:

  1. Nammm, enda ein god rett hos deg.

    Tysdagsklem frå Anne-Mari

    SvarSlett