fredag 13. mars 2015

Laks med lun potetsalat



Her kjem oppskrift på ein kjempegod lakserett som kan brukast som både lunsj og middag.
Den er veldig populær her i huset. Oppskrifta fann eg for mange år sidan i ein foldar ein eller anna plass i frå og så har eg gjort nokre små endringar. Opprinneleg skal fisken steikast i steikepanne, men hos oss likar vi den best omnssteikt så det gjer eg til denne retten også. Men det er fritt fram å steike den på steikepanne om ein heller vil det.


Her er det du treng til 4 pers.


LAKS MED LUN POTETSALAT:

400g laksefilet utan skinn og bein
litt olivenolje
salt og peppar
-------
5-6 kokte poteter ( ca. 600g rå)
2 stilkar stangselleri i bitar
3 vårløk i bitar
3ss hakka dill
1-2 sitronar i båtar

Dressing:

2,5dl.creme fraiche
3-4ss yoghurt naturell 
1ss frisk dill,hakka
safta av 1 lime
3ss olivenolje
1ts. sukker
salt og peppar

Skjer laksen i passe serveringstykker og steik den på steikepanne eller gjer som meg og steik den i  steikeomn på 180g ca. 12- 15min. alt etter kor store stykka er. 

Skjer dei kokte potetene i litt store bitar, og bland saman med stangselleri, vårløk  og dill.
Potetene kan godt vere litt lune, men ikkje varme.

Rør saman ingrediensane til dressingen og smak til med salt og peppar.
Hell blandinga over potetene og rør forsiktig om eller du kan også legge potetblandinga på eit fat og ringle dressingen over. Dander laksen på. Pynt med sitronbåtar og frisk dill.




Dette er supert som gjestemat og her kan du verkeleg imponere gjestane ved å legge retten  opp på tallerkenane som porsjonar og pynte og dandere slik at det ser retteleg så lekkert ut. Og med eit glas kvitvin til vert det eit ordentleg festmåltid!



Håper du vart freista til å prøve - dette er verkeleg godt!

Velbekome, håper det fell i smak:)

Alva

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Lurer du på noko eller har noko på hjerte så legg gjerne igjen nokre ord!