mandag 11. mai 2015

"Dronningen av Saba"



Her kjem oppskrift på nok ei kakebombe!
Denne gong ei himmelsk god og klissete sjokoladekake.
Ei av dei bedre eg har smakt og det har berre vore vellæte frå alle som har fått
den servert hos meg. Ja til og med ei som elskar sjokoladekake meinte at den danka ut favoritt-
sjokoladekaka hennar:) Så her er det berre å hive seg rundt og prøve ut!

Her er oppskrifta:

DRONNINGEN AV SABA:

125 g kokesjokolade
2 ss kaffe
100 g smør
160 g sukker
3 egg
1 ss sukker
(som blandast med eggekvitene)
60 g malte mandlar
60 g kveitemjøl

GLASUR:
150 g kokesjokolade
2 ss kaffe
75 g smør

PYNT:
12 skolda mandlar
tropiske frukter
(mango, sharonfrukt eller stjernefrukt)

Sett omnen på 175 grader. Ha bakepapir i ei rund form på 24 cm og sett på ringen. 
(Eller smør forma)
Smelt sjokoladen i kaffen. Rør smør og sukker kvitt. Skil egga og rør eggeplommene inn i smørkremen. Bland i den smelta sjokoladen saman med malte mandlar og kveitemjøl. Visp eggekvitene stive med 1 ss sukker og vend det inn i røra. Hell røra i forma. Steikast på nederste rille ca. 25 min. Hos meg sto den litt lenger. Kaka skal vere litt lite steikt, saftig og litt klissete.
Ta den ut av forma etter 10 minutters avkjøling på rist, avkjøl heilt.

Glasur: Smelt sjokoladen forsiktig i kaffen. Rør inn smøret i små porsjonar og pisk godt. Ha glasuren over kaka når den begynner å stivne. Pynt med halve skolda mandlar og tropiske frukter.
Serverast gjerne med piska krem og tropisk fruktblanding.





Søt, klissete og deilig sjokoladekake!


Mmmmm.....freistande - ikkje sant?
Håper denne deilige sjokoladekaka fell i smak!

Velbekome!

Alva

2 kommentarer:

  1. Veldig fristende :))
    Er svak for sjokoladekaker;))

    SvarSlett
  2. Veldig fristende :))
    Er svak for sjokoladekaker;))

    SvarSlett