onsdag 7. oktober 2015

Blomkål m/ bacon



Eg har blese støv av ei gammal oppskrift igjen:)
Dette laga eg ofte "før i tida" (høyrest ut som eg er veldig gammal!)
Heilkokt blomkål med sprøsteikt bacon, kvit saus og grøne erter. Veldig smakfullt rett. 
Og no er blomkåla billige så då kan ein fråtse litt ekstra.




Til 4 personar treng du:

1 stort blomkål eller 2 mindre
250-300g bacon
1pk. frosne erter
-------------------------
Pynt:
1 liten bunt grasløk
2-3 tomatar

Kvit saus:
3ss smør 
3ss kveitemjøl
 5-6dl mjelk
salt
pepar

Vask og rens blomkålen og kok møyr i lettsalta vatn 8-10 min. Det må ikkje kokast i stykker, det skal vere litt fast.  Skjer bacon i terningar og fres i panna til det er sprøtt. Lag kvit saus og smak til. Den skal vere litt tjukk. Gi ertene eit oppkok. Legg blomkålet på eit stort serveringsfat og tøm rykande varm kvit saus over. Dryss over bacon og grasløk. Legg ertene rund og pynt med tomat.


 Mmmmm...dette er godt:)





Håper du vart freista til å prøve denne gode retten!

Velbekome og lukke til:)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar